Agilityn rotumestaruudet ratkottiin 20.10. Liedossa

Järjestyksessään viidennet agilityn rotumestaruuskisat käytiin lauantaina 20.10.2018 Liedossa Turun Seudun Agilityurheilijat ry:n järjestämien kisojen yhteydessä. Radoilla nähtiin yhteensä 16 heeleriä, joista 14 kisasivat rotumestaruuksista ja kaksi vielä harjoitteli kisaamista hyppyradoilla. 

Tänä vuonna rotumestariksi kruunattiin Maija Summa ja Lobo (Myheels Applejack)! Parivaljakko oli kolmosluokan ainoa, joka ylsi tulokseen molemmilla kisaradoilla. Kolmosluokassa toiseksi sijoittui hienosti kisan veteraani Stella (Dreamdust Elanor) ja ohjaaja Elina Alatalo. Kolmanneksi tuli viime vuoden mestari Nala (Jarabindan Super Nala Nougat) ja Milia Mutka.

Ykkösluokan voiton sekä vuoden agility tulokkaan tittelin vei nimiinsä ikinuori pari Sari Polvinen 50v ja kisapäivänä 7-vuotissynttäreitä viettänyt Mogens (Myheels Frenchman). Kakksoluokassa ei tuloksilla juhlittu ja ainoan tuloksen molemmilta radoilta teki hienosti Sanna Samio-Karine ja Hulda (Coppercoat’s Ursa Minor Heel), joten heille asetettiin kakkosluokan voittajan viitta harteille.

Kisaradat olivat haastavia, mutta selkeitä ja hylkäyksiä nähtiin valitettavasti enemmän kuin tuloksia. Tunnelma kisoissa oli kuitenkin varsin hieno ja siitä kiitos kuuluu kaikille osallistujille!